четвер, 23 липня 2015 р.

Другий тестатон GoIT у Global Logic

Організатори чудово попрацювали! Дуже вдячний команді GoIT, GlobalLogic, Саші Майданюку та Марині Шевченко із Ciklum.
І ми, тобто суддівська колегія, теж впоралися непогано. На перевірку пішло всього трохи більше 5 годин. Порівняно з минулим разом, це дуже швидко.
Тестатон був командний, десь по 3 людини. На Web-частину, звичайно, припала більшість команд, близько 10.
І суддів цього разу було більше, по 2 на Android та iOS, та 4 на Web. Тому оцінювання йшло швидко і бадьоро.
Бадьоре оцінювання результатів літнього тестатону GoIT у GlobalLogic
 Дякую моїм колегам - суддям Web-номінацій: Жорі, Саші та Олегу! Ви найкращі!



Також дуже допомогла при перевірці присутність девелопера Діми. Він спеціально привіз з Одеси свій Q-page (q-page.com), щоб тут його потестували. Діма стежив за логами своїх серверів протягом усього тестатона, а під час нашої "зміни" передивився кожний рядок в усіх командних звітах, власноручно перевірив усі баги. Охоче пояснював нам усі деталі роботи системи та історичні чинники, що призвели до проблем.

Щодо рівня учасників.
Ще під час самої презентації продуктів, що їх будуть тестувати, хтось із зали вигукнув: "Не турбуйтеся, ми вас зламаємо!"
Я не знаю, як там у Android та iOS, але вже у перші години тестатону у Q-page тричі впав сервер (не зовсім, тільки користувацький потік закрешився, але ж...). Якщо на першому тестатоні  мабуть половина з учасників взагалі Firebug не відкривала, то цього разу, схоже, відкривали і Jmeter, і Wireshark (Діма свідок :-) ). Що є величезний прогрес!
Сподіваюся, наступного разу буде ще краще!
Дуже зрадів, зустрівши на цьому тестатоні людей з GoIT QA12! Вони ще вчаться, але знайомитися і практикуватися саме час!

Особисто я був дуже задоволений і якістю написання звітів, і важливістю знайдених багів. Усі команди могли відрізнити важливе від неважливого, функціонально-необхідне від опціонально-другорядного.
Дуже добре, що цього разу продукт був набагато якісніший, адже коли у тебе обмежений час, не хочеться його витрачати на нотування очевидного, ліпше зусередитися на чомусь складному і трохи прихованому. Бо ж люди приходять на такі події не для перерахунку орфографічних помилок, а щоб розім’яти розум та позмагатися у вигадлівості.

Ще раз дякую усім! Це було круто!

Тепер є спільнота у ФБ, приєднуйтесь: www.facebook.com/testathonua
І більше фоточок тут: Summer Testathon

Немає коментарів: